

## THE PROGRAM

TIME	EVENT	LOCATION	DETAILS JULY 2018
8:00am Boarding for 8:10am departure	Parrots 2018 Aviary Tour from Tavernetta FC 144 Dorville Rd, Carseldine QLD	TBA as confirmed	Limited to 55 participants
6:00pm – 8:00pm 7:00pm	Parrots 2018 Registration Meet & Greet	Tavernetta Function Centre	The Parrots 2018 Convention will officially open with a delegate registration period commencing at 6pm.
100	1		Delegates will have the opportunity to 'meet and greet' the Guest Speaker Team with finger food and beverages available.



## Check this out DAY 2 SATURDAY 7th

TIME	DURATION	SPEAKER	PRESENTATION TOPIC
8:45am – 8:50am	5mins	Scott Hovelroud PSOA President	Welcome & Overview
8:50am – 9:00am	10mins	Scott Hovelroud	Housekeeping
9:00am – 9:10am	5mins	Major Sponsor – T.B.A	Sponsor Welcome
9:10am – 10:00am	50mins	Dick Schroeder Celebrating 50 Years in Aviculture	
10:00am - 10:40am	40mins	Morning Tea & Trade Display Viewing	

TIME	DURATION	BEHAVIOUR, TRAINING & ENRICHMENT	BREEDING, HANDREARING & HUSBANDRY
10:40am – 11:30am	50mins	Stephanie Edlund (Sweden) Parrot Training – Back to basics	Stacey Gelis Setting up for breeding success, a vets view
11:35am — 12:25pm	50mins	<b>Belinda Young</b> Training Parrots – How it started me in the world of training	Mary-lee Sloan (NZ) Incubation and Handrearing
12:25pm – 12:30pm	5mins	Q&A with Speakers – Lunch Housekeeping	
12:30pm – 1:50pm	80mins	Lunch & Trade Display Viewing	

TIME	DURATION	BEHAVIOUR, TRAINING & ENRICHMENT	BREEDING, HANDREARING & HUSBANDRY	
1:50pm – 2:40pm	50mins	SPEAKER TO BE ANNOUNCED	Dave Longo Keeping and Breeding Amazon Parrots	
2:40pm – 3:30pm	50mins	Dot Schwarz Keeping your Bird Safe with the five freedoms – an ethical look at aviculture	Peter Smith Breeding Gang-Gang Cockatoos	
3:30pm – 4:00pm	30mins	Afternoon Tea & Trade Display Viewing		

TIME	DURATION	SPEAKER AND PRESENTATION TOPIC
4:00pm – 4:45pm	45mins	Rodolfo Alvarado (Costa Rica) Great Green Macaw Project
4:45pm – 5:00pm	15mins	Daily Closing

TIME	EVENT	LOCATION	DETAILS
6:30pm – 7:00pm	Pre-Conservation Dinner Drinks		Delegates attending the Parrots 2018 Conservation Dinner are invited to attend a pre-dinner drinks and social gathering.
7:00pm – 10:00pm	Official 2016 Parrot Trust of Australia Conservation & Fundraising Dinner	Tavernetta Function Centre	Nicholas Leseburg (40 Mins) Bush Heritage Australia – Night Parrot Aviculture and conservation – a natural partnership



TIME	DURATION	BEHAVIOUR, TRAINING & ENRICHMENT	BREEDING, HANDREARING & HUSBANDRY
1:20pm – 2:10pm	50mins	Daniel Gowland Scientific techniques and aviculture	
2:15pm — 2:55pm	40mins	SPEAKER TO BE ANNOUNCED	Rodolfo Alvarado (Costa Rica) Breeding South American Parrots – observations from the wild
2:55pm – 3:35pm	40mins	Stephanie Edlund (Sweden) Target Training – practical concepts	Brenda Gulie Golden Conures in Australia
3:35pm – 4:10pm	35mins	Afternoon Tea & Trade Display Viewing	

TIME	DURATION	SPEAKER AND PRESENTATION TOPIC	
4:10pm – 5:00pm	50mins	Dave Longo Aviculture Worldwide – moving forward	
5:00pm – 5:30pm	30mins	Scott Hovelroud PSOA President Committee	Parrots 2016 Closing Address Guest Speaker Gift Presentations Final Raffle Draws
5:30pm – 6:00pm	30mins	Finger F	ood & Celebratory Drinks